Red het Roomburgerpark!

Ondanks alle zinnige argumenten heeft de gemeenteraad van Leiden ingestemd met het kaderbesluit ‘Wijksportpark Roomburg’. Alleen een referendum kan de kap van 67 bomen en de aanleg van 6000 m2 plastic kunstgras nog tegenhouden. Hiervoor zijn vorige maand bijna 2000 handgeschreven handtekeningen opgehaald waarna de referendumprocedure kon worden opgestart.

 

In deze volgende fase kan het referendum officieel worden aangevraagd. Hiervoor moeten 5000 handtekeningen gezet worden door Leidse burgers. Dat kan vanaf 7 december, met legitimatie, op zeven plekken in Leiden of dit keer gelukkig ook digitaal. Als het referendum doorgang kan vinden zal er in maart gestemd kunnen worden, tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Geef uw steun!

U kunt uw steunbetuiging digitaal doorgeven aan de Gemeente Leiden via https://roomburgerparkgroen.nl.

Meer informatie

Meer achtergrondinformatie kunt u vinden op de website van de Vereniging Vrienden van het Roomburgerpark of op onze website op de pagina Roomburgerpark.

Toekomstschets Roomburgerpark

Geplaatst in Leiden, Roomburgerpark.