Bomenexcursie natuur- en recreatiegebied Vlietland 4 september 2022

De Bomenbond Rijnland organiseert een bomenexcursie in recreatiegebied Vlietland op zondagochtend 4 september 2022. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de oud cursisten van de cursus bomenbescherming maar deelname staat ook open voor andere leden van de Bomenbond.

We hebben een actueel thema voor de bomenexcursie gevonden: het gebied waar volgens plan 222 vakantiehuisjes en meer dan 500 parkeerplaatsen in de Vlietlanden gaan worden gebouwd. Dit zou ten koste gaan van veel bomen en andere natuurwaarden en de toegankelijkheid van het gebied. Het plan heeft veel weerstand opgeroepen in de gemeenten Leiden, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. Dit was ook terug te zien in de lokale media. De lopende petitie werd al meer dan 16.500 keer ondertekend.

Binnenkort staat dit (gewijzigde) plan op de agenda van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. In de tweede helft van september wordt ook een informatieavond avond in het gebied georganiseerd. De Vereniging Vrienden van Vlietland heeft een zienswijze ingediend waarbij zij vooral de natuurwaarden onder de aandacht heeft gebracht.

Het leek ons als Bomenbond goed om zelf ook eens deze natuurwaarden te gaan bezichtigen. Daarom hebben wij hiervoor een excursie georganiseerd op zondagochtend 4 september van 10 tot 12 uur. We verzamelen op de parkeerplaats aan het Baarspad in de Vlietlanden. Zie daarvoor de rode ster op de kaart hieronder. Hans van Daalen, Eduard Groen en Monique Lamers verzorgen de rondleiding. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee te kunnen drinken in het nabijgelegen Waterfront Vlietland, lekker aan het water.

Aanmelden

Wil je mee met de excursie, stuur dan een mailtje naar secretaris@bomenbondrijnland.nl en geef aan of je wel of niet aansluit bij het koffiedrinken.

Geplaatst in Cursus, Leidschendam-Voorburg, Nieuws, Vlietland.