19 november bespreking concept-Bomenverordening 2015

Bomenbond RijnlandOpenbare bespreking concept-Bomenverordening
Op donderdag 19 november bespreekt de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid van de gemeente Leiden de concept-Bomenverordening 2015. De bijeenkomst is om 21:30 in het Stadhuis. Iedereen is welkom en voor koffie en thee wordt gezorgd. Hoe meer leden van de Bomenbond aanwezig zijn, hoe beter!

Nieuwe bomenverordening nog slechter dan huidige
Het college schrijft in een toelichting: “De Bomenverordening 2015 met Groene Kaart biedt een betere bescherming aan belangrijke en beschermenswaardige bomen en houtopstanden in de stad dan de vigerende Bomenverordening”.
Wij bestrijden dit.

De Bomenverordening 2015 maakt het kappen van nog meer bomen vergunningvrij dan nu al het geval is. Van de vier bomen in Leiden kunnen er straks drie zonder vergunning worden gekapt. Dit terwijl Leiden volgens de Universiteit van Wageningen nu al de op één na minst groene gemeente is.

Geen overleg met de Bomenbond
Drie van de vier bomen kunnen straks zonder vergunning worden gekapt! Tenminste, als de gemeenteraad het voorstel van het college overneemt. De Bomenbond roept raadsleden op het voorstel niet over te nemen en het college te vragen alsnog in overleg te treden met de Bomenbond, iets dat het tot nu toe heeft nagelaten. De hele inspraakprocedure rammelt aan alle kanten, maar het ergste is nog wel dat de conceptverordening de bescherming nog verder vermindert.

Tijdens de inspraakbijeenkomst op 27 oktober heeft Rolf het standpunt van de Bomenbond ook al ingebracht. Lees hier de tekst van zijn inspraakbijdrage.

 

Geplaatst in Bomenverordening Leiden en getagd met , .