Waarom staat hier nog geen boom? Deel II: op zoek naar nog eens 100 plaatsen

Heb jij dat nou ook? Zo’n plek in de stad waar vroeger bomen hebben gestaan, maar dat je je inmiddels bijna niet meer kunt voorstellen hoe het toen was? Dat je ineens beseft: hier stonden vroeger bomen. Of dat je gewoon ergens langs loopt en denkt: waarom staat hier eigenlijk geen boom?

Bomen zijn belangrijk voor de stad, daar zijn we het allemaal over eens. Zelfs de Gemeente Leiden vindt bomen belangrijk en heeft groen en biodiversiteit hoog in het vaandel. De Bomenbond Rijnland wil de gemeente een handje helpen in haar ambitie door opnieuw 100 locaties aan te wijzen voor het planten van een boom.

Het rapport met de eerste 100 boomplaatsen is in juli 2021 aangeboden aan wethouder North en hier te vinden.

Help jij mee met het vinden van 100 nieuwe boomplaatsen? Misschien gewoon bij jou om de hoek? Maak een foto van de plaats en stuur deze met de straatnaam en/of aanduiding
naar secretaris@bomenbondrijnland.nl.

Geplaatst in Leiden, Nieuws, Projecten.