Demonstratie voor het behoud van bomen: dinsdag 11 juli om 19.00 uur in Voorburg

De Bomenbond Rijnland vindt het behoud van duizenden bomen in recreatiegebied Vlietland zo belangrijk dat we van harte mee willen doen aan de demonstratie die het Burgerinitiatief Vlietland en de Vrienden van Vlietland organiseren op dinsdag 11 juli 2023 om 19.00 uur bij het gemeentehuis in Voorburg, waar die avond een besloten extra raadsvergadering wordt gehouden over de zogenoemde second opinion.

Die second opinion houdt verband met een voorstel dat de gelegenheid zou moeten bieden om te komen tot een meer natuurlijke bestemming voor Vlietland, als alternatief voor de ‘natuur-vernietigende vakantievilla-bouwplannen’ die de projectontwikkelaar wil doorvoeren.

Oproep bomen-demonstratie: dinsdag 11 juli 2023 om 19.00 uur in Voorburg

Net als de beide genoemde organisaties vindt de Bomenbond het van groot belang dat de besluitvorming open en transparant behoort te zijn en dat het niet past om stukken geheim te houden. Al eerder heeft de Bomenbond Rijnland ook geheim gehouden stukken moeten opvragen op grond van de Wet open overheid (WOO) om natuuronderzoeken boven tafel te krijgen.

Over de achtergronden van die zogenoemde second opinion is meer te vinden op de website van het burgerinitiatief: https://groenopenvlietland.nl/index.php/2023/06/20/waarom-is-de-second-opinion-geheim/

De Bomenbond Rijnland zal er dinsdagavond dus ook bij zijn, waarbij we onze beachvlaggen met ons logo zullen meebrengen. We hopen dat veel leden van de Bomenbond zich hierbij willen aansluiten.

Locatie gemeentehuis in Voorburg: Herenstraat 72-74

Vlietland is een waardevol natuurgebied, dat geheel opgeofferd dreigt te worden voor de bouw van 222 vakantievilla’s en de aanleg van 569 parkeerplaatsen en een aarden grondwal van 12 meter hoog en bijna een kilometer lang. Wij zetten ons in om zoveel mogelijk bomen, struiken, dieren en andere natuur te beschermen en te behouden.

Grauwe ganzen met jongen in Vlietland

Kom daarom ook naar de demonstratie op 11 juli.

We hopen, ondanks de vakantietijd en de korte termijn waarop dit plaatsvindt, op een grote opkomst.