Leidse Elfjes actie tegen bomenkap Leiden-Noord

Leiden Noord 14-01-2015
14-01- 2015

Hoewel geen actie van de Bomenbond Rijnland, hebben de zogenaamde Leidse Elfjes actie gevoerd tegen de kap van 60 bomen in Leiden-Noord. De bomen zouden worden gekapt om plaats te maken voor een theehuis. De BBR onderkent dat er geen enkele noodzaak is om deze bomen te kappen. Integendeel. De bomen zijn kerngezond en gedijen in de natte bodem die daar is. De projectontwikkelaar van het theehuis, wil na de kap notenbomen planten. Deze voelen zich echter niet thuis in natte grond en zullen het zeer waarschijnlijk niet redden. Maar waarom? Nu heb je al lekker flinke bomen, die helpen de vervuilde lucht van autogassen van de ernaast liggende Willem de Zwijgerlaan te zuiveren.

De Bomenbond Rijnland ondersteunt de actie van de Leidse Elfjes en is tegen de kap. Meer informatie over de actie op: https://www.indymedia.nl/node/26107

Voorzitter Bomenbond Rijnland, Rolf van Beek, geeft reactie bij Unity tv: http://bit.ly/1u8ygvA

Save

Geplaatst in Leiden.