Burgerinitiatief – Geef vogels ook in nieuwbouw de ruimte!


Bert Houkes mailt ons:

“Ik probeer op allerlei manieren aandacht te vragen voor de stads en dorpsvogels. Veel mensen realiseren niet dat veel gewone vogels worden beschermd en op de rode lijst staan. Als we daar mee doorgaan weten onze kinderen vaak niet meer hoe ze er uit zien. Mussen, zwaluwen, spreeuwen die vroeger nog in grote getalen voor kwamen worden tegenwoordig zeldzaam. Vaak zijn er geen biologische redenen daarvoor aan te wijzen maar wel heeft ons gedrag een behoorlijke invloed daar op.

Om hieraan wat te doen probeer ik een burgerinitiatief indienen om bij bouw nieuwe wijken of gebouwen rekening te houden met de vogels. Voor dit burgerinitiatief heb ik veertig duizend petities nodig om het in de Tweede Kamer te brengen.”

Wilt u helpen? Ga naar ruimtevoorvogels.nl en teken de petitie.

Geplaatst in Diversen.