Nieuws

Het resultaat van een goed verlopen bezwaarprocedure

Eind 2021 maakte de Bomenbond bezwaar tegen de kap van twee grote platanen aan de Spreeuwenplaats te Leiden. De wortels van de bomen zouden al in de kruipruimte van het huis ernaast zitten. Dat is eenvoudig te bewijzen door de wortels vanaf de straat te onderzoeken. Na goede bemiddeling door het secretariaat van de Bezwarencommissie is besloten om dat dan ook te doen.

Lees verder…
 
Lees meer over Leiden, Merenwijk, Nieuws | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Het resultaat van een goed verlopen bezwaarprocedure

Bomenbeleid Leiderdorp: graag wat ambitieuzer!

Vanwege de keuze die de gemeenteraad van Leiderdorp in 2017 maakte voor kwalitatieve herplant boven kwantitatieve herplant, dreigt de omvang van het Leiderdorpse bomenbestand erop achteruit te gaan. De Bomenbond Rijnland vraagt de gemeenteraad meer ambitie te tonen.

Lees verder…
 
Lees meer over Bomenbeleidsplan Leiderdorp, Leiderdorp, Nieuws | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Bomenbeleid Leiderdorp: graag wat ambitieuzer!

Advies Bomenbond over Vlietzone-Midden

Langs de Vliet, in het verlengde van de Churchilllaan, wil de gemeente Leiden een nieuw bedrijventerrein inrichten in een waardevolle boomstructuur. Vlietzone-Midden ligt daarbinnen tussen sportpark De Vliet (met het Combi-bad) en de afvalwaterzuiveringsinstallatie van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De gemeente heeft de Bomenbond Rijnland om advies gevraagd.

Lees verder…
 
Lees meer over Leiden, Nieuws, Omgevingsvisie, Vlietzone | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Advies Bomenbond over Vlietzone-Midden

Bomenbond scoort hattrick in twee raadscommissies

In maar liefst twee Leidse raadscommissies tegelijk (Stedelijke Ontwikkeling en Leefbaarheid & Bereikbaarheid van 24 november j.l.) werd gesproken over bomen.

Lees verder…
 
Lees meer over Bomenverordening Leiden, Handhaving en toezicht, Leiden, Nieuws | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Bomenbond scoort hattrick in twee raadscommissies

Monumentale maretak uit meidoorn naar Naturalis

Het leven van het oude laanboompje aan de Juffermansstraat in Oegstgeest was na de herbestrating en de droge zomer nu echt in de eindfase gekomen. De top was er al uit gebroken en een specht had in de rottende stam een nest gemaakt. De gemeente besloot de boom nu dan toch echt te gaan vellen.

Lees verder…
 
Lees meer over Nieuws, Oegstgeest | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Monumentale maretak uit meidoorn naar Naturalis

Lees verder in het nieuws archief…

Volg ons op Facebook