Nieuws

In memoriam Isa Koornstra-Zibirre

Op donderdag 15 september is ons lid Isa Koornstra overleden. Isa was een van onze oudste leden, die kort na de oprichting in 1995 lid is geworden van de Bomenbond Rijnland. Ze was in die tijd goed bevriend met Eva Biesheuvel, een van de eerste bestuursleden. In de beginjaren heeft ze veel werk verzet om kapvergunningen na te gaan of bezwaar te maken tegen de kap. Maar ook op latere leeftijd was ze actief voor de Bomenbond. Zo was ze tot 2021 nog lid van de Kascommissie. 

Een kenmerkende uitspraak van haar is: ‘Ik houd van bomen, omdat ze leven. Daarom moet je ze beschermen.’  We zullen deze opmerkelijke vrouw missen. 

In 2019 werd ze geïnterviewd voor het te verschijnen jubileumboek.


 
Lees meer over Geen categorie | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor In memoriam Isa Koornstra-Zibirre

Bomenexcursie natuur- en recreatiegebied Vlietland 4 september 2022

De Bomenbond Rijnland organiseert een bomenexcursie in recreatiegebied Vlietland op zondagochtend 4 september 2022. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de oud cursisten van de cursus bomenbescherming maar deelname staat ook open voor andere leden van de Bomenbond.

Lees verder
 
Lees meer over Cursus, Leiden, Nieuws, Vlietland, Voorschoten | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Bomenexcursie natuur- en recreatiegebied Vlietland 4 september 2022

Voorkom massale bomenkap in Vlietland – teken de petitie

Er ligt een plan klaar voor de realisatie van 222 vakantiewoningen en 569 parkeerplaatsen in het natuur- en recreatiegebied Vlietland (Ontwerpbestemmingsplan ‘Doorontwikkeling Vlietland Noord’). Hierdoor zal een groot deel van het gebied niet langer openbaar zijn. De aanleg zal gepaard gaan met een massale bomenkap. Bomen die er al vijftig jaar staan. De tijd voor actie dringt want men wil snel van start gaan met de verkoop van de woningen.

Lees verder
 
Lees meer over Geen categorie | Geplaatst op | Tagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Voorkom massale bomenkap in Vlietland – teken de petitie

Oude populieren Robijnhof Leiden onbeschermd en beschadigd – Genoeg is genoeg!

Nadat op 8 juni door buren aan de bel was getrokken over de beschadiging van de oude populieren op Robijnhof, Leiden door aannemer De Nijs besloot de gemeente dat stil leggen van die bouw geen optie was. Dus hebben de bouwers eind vorige week nog even extra zwaar beladen wagens langs de populieren laten rijden (zie foto).

Lees verder
 
Lees meer over Hoge Mors, Leiden, Nieuws | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Oude populieren Robijnhof Leiden onbeschermd en beschadigd – Genoeg is genoeg!

Nieuw beleidsplan Groen & Water Oegstgeest

De Bomenbond Rijnland leverde input voor de het nieuwe beleidsplan Groen & Water van de Gemeente Oegstgeest. Op Doemee.oegstgeest.nl zijn het beleidsplan en de bijbehorende visiekaart in te zien.


 
Lees meer over Bomenbeleidsplan Oegstgeest, Nieuws, Oegstgeest | Geplaatst op | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw beleidsplan Groen & Water Oegstgeest

Lees verder in het nieuws archief…

Volg ons op Facebook