BOMENKAP VLIETLAND UITGESTELD

Woensdag 16 oktober 2019  Nu.nl

Vlak voor de zomer kondigde de provincie aan Staatsbosbeheer opdracht te hebben gegeven zieke en dode bomen te kappen in verband met de ziekte essentaksterfte en de slechte staat van de populieren. Met de bomenkap wilde de provincie voorkomen dat er gevaarlijke situaties voor de bezoekers zouden ontstaan.

Door gesprekken met de omgeving over de beoogde bomenkap en herplant en de daarover ontstane zorgen, heeft de provincie besloten om de werkzaamheden voorlopig uit te stellen. “Samen met de omgeving bekijken we opnieuw de veiligheidssituatie en gaan we gezamenlijk op zoek naar een goede aanpak”, zegt woordvoerder Michiel Groeneveld van de provincie Zuid-Holland.

Met alle partijen wordt gezamenlijk afgewogen welke maatregelen op korte termijn noodzakelijk zijn: het kappen van bomen, snoeien of het kronen van de bomen. Tijdens eventuele werkzaamheden blijft het recreatiegebied toegankelijk voor bezoekers.

U kunt meer lezen over de Leestafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *